Je libo špekáčky trošku jinak? Tak vyzkoušejte naše špekáčky v salátu od Františka Hrdiny, kuchaře Červeného Jelena, který dohlíží na menu v Bistro Čejka v Karlíně.
Špekáčkový salát
- 1 kg špekáček
- 100 g cibule
- 100 g kyselých okurek
- 2 lžíce kečupu
- 3 lžíce majonézy
- čajová lžíce worchestru
- čajová lžíce octa
- lžíce cukru
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce hořčice
- 3 lžíce laku z okurek
- špetka pepře
Postup:
Špekáčky pokrájejte na stejně velké kousky, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, okurky a další ingredience. Salát pořádně promíchejte a nechte vychladit. Takto připravený jej podávejte s čerstvým chlebem, posypaný hořčičnými semínky a čerstvou pažitkou.