Tlačenka je dle naší rodinné receptury děděné už po několik generací. Děláme ji prostě trochu jinak a říct to fakt nemůžeme 🙂 Hele jako fakt, to nejde, to gró je v tom jak to maso vaříme a jak dostaneme to poctivý koření (prostě sůl, pepř a česnek) do toho masa. Vo tom to je. A POZOOOR můžeme říkat, že naši tlačenku děláme převážně z předních kolen, protože zadní kolena jsou suchá. Ti kteří říkali, že tlačenku nejí a ochutnali tu naši, tak už to nikdy říci nemohli.
Obsahuje vepřové maso, masový vývar, vepřové kůže, které tvoří jedinečnou chuť tlačenky a zároveň slouží jako pojítko, koření, sůl.
Mj. se o naší vyhlášené tlačence natáčela i Toulavá kamera s Ivetou Tošlovou. Najdete v minut 8:50:
Ocenění
2x Mls pardubického kraje a Ocenění hejtmana Pardubického kraje
A tady ten slibovaný recept od Františka Hrdiny z Červeného Jelena. Můžete vyzkoušet doma (samozřejmě jedině z naší tlačenky!) a nebo se stavte v Bistro Čejka v Karlíně, kde můžete ochutnat.
Salát z tlačenky
- Tlačenka 120 g
- Dresing (ocet) 20 ml
- Nakládaná cibule 30 g
- Corničonky 20 g
Vše nakrájet na drobné kostičky, smíchat a posypat pažitkou. Dobrou chuť! 🙂